Jedna bodrumska noć

Zvuk brodova koji lagano pristižu u luku, nakon povratka iz celodnevne plovidbe po najživopisnijim mestima Egejske rivijere. Klepet krila ptica koje se užurbano vraćaju svojim gnezdima, pre nego što padne noć. Prizor zalazećeg sunca koje se oslikava u mirnom moru kao pred ogledalom, sluti na kraj još jednog divnog dana, ali i na početak života na ulicama u Bodrumu .Ako ste se našli u jednom od najpopularnijih letovališta Turske, takozvanom turskom Sen Tropeu, i krenuli u susret bodrumskoj noći, uživaćete u svim promenama koje noć donosi ovom gradu.

Jedna Bodrumska Noć

Senke tipičnih bodrumskih, belo-plavih kućica sa prozorima uokvirenim plavom bojom mora, opasanih brdima i tvrđavom. Vetar nežno struji i razbaruši vam kosu svežim mirisom soli. Užurban noćni život u marini, sa pregršt restorana, pabova, barova i jahting klubom uz obalu, kao i čuvena ulica barova. Sve je to Bodrum.

Antički amfiteatar, smešten u jedinstvenom ambijentu među brdima, pruža svojim posetiocima najlepši pogled na bodrumsku tvrđavu, luku i more, kao i ostrvo Kos. Dok polako silazite od amfiteatra do gradskog jezgra, postepeno ulazite u mirnu atmosferu grada. Mališani se radosno igraju, dok stariji uživaju u tradicionalnom turskom čaju, pivu ili lokalnoj rakiji, takozvanom „lavljem mleku“, u baštama kafića, ili pred svojim kućama, nakon dugog radnog dana.

Jedna Bodrumska Noć

Na putu do promenade pokraj obale, grad počinje da vrvi od turista i lokalaca. Deo turske tradicije je da večere u restoranima traju i satima, daleko od bilo kakvog stresa i briga. U tavernama se mogu isprobati tradicionalni specijaliteti turske kuhinje, ali veliki je izbor i svetskih kuhinja, pa je sve podređeno različitim ukusima. Uobičajeno je da se obrok započne uz meze i tursku rakiju, koja se ispija lagano i sa uživanjem, a za kraj večere tu su najslađi zalogaji. Nakon opuštanja u prijatnoj atmosferi restorana i kafića, pravi je užitak večernja kupovina. Mnoge prodavnice su otvorene do kasno u noć, pa možete iskoristiti prijatne večeri za kupovinu suvenira ili nekog komada odeće, a usput se naučiti i cenkanju.

Mnogima je omiljena večernja zanimacija šetnja promenadom, sa ciljem da budu viđeni u živahnim ulicama Bodruma. U jednom kafiću kafa, u drugom koktel, a zatim sastajanje sa prijateljima i noćno kupanje. Plovidba brodom do zaklonjenih zaliva, daleko od gradskih svetala, i pogled na zvezdama obasjano nebo. Prizori koji ostavljaju bez daha.

Jedna Bodrumska Noć

Oni kojima je preostalo energije, ostatak večeri provode u nekom od popularnih klubova, mnogi otvoreni sve do prvih zraka sunca. Za kraj jednog dana i početak novog, čorba od škembića, kao tradicionalni lek, za koji se veruje da leči i najjači mamurluk.

Preporuka za smeštaj

Na 16 kilometara od centra Bodruma i 40 kilometara od aerodroma, nalazi se Latanya Park Resort 5* . Sa izlazom na 120 metara dugu, peščano-šljunkovitu plažu i lepo uređen ponton, pruža pogled na najlepše zelene boje prirode i plavetnilo mora. Miris borovih šuma i voćnjaci sa nizom drveća smokve stvaraju savršeno okruženje za opuštanje na plaži ili bazenu.

Jedna Bodrumska Noć

Čuveni turski minibusevi, takozvani „dolmuši“, čine odlazak iz hotela do centra grada jednostavnim, te ćete, kada god poželite, iz ležerne oaze hotela moći da uskočite u ubrzanu atmosferu grada. Hotel se može pohvaliti ultra all inclusive uslugom, uz koju se podrazumeva toplo gostoprimstvo i prijateljska doborodošlica osoblja. Svaka soba hotela odiše modernim dizajnom, sa luksuznm opremom.Pre dolaska u hotel preporučujemo da dobro pripremite apetit, jer njegova usluga podrazumeva bezbroj mogućnosti, kako u glavnom restoranu, tako u dva a la carte restorana, od kojih je jedan specijalizovan za tursku kuhinju, a drugi za riblje specijalitete. Gostima su na raspolaganju i 4 bara za osveženje u svakom momentu.

array(6) { ["post_type"]=> string(3) "any" ["posts_per_page"]=> string(1) "5" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["ignore_sticky_posts"]=> bool(true) ["tax_query"]=> array(1) { [0]=> array(3) { ["taxonomy"]=> string(8) "category" ["terms"]=> array(1) { [0]=> string(3) "327" } ["field"]=> string(7) "term_id" } } ["orderby"]=> array(1) { ["rand"]=> string(3) "ASC" } }