HOTEL SAVOY

Lokacija

Hotel se nalazi na mirnoj centralnoj lokaciji od koje za svega nekoliko minuta možete doći do najvećih znamenitosti grada. Laganom šetnjom možete doći do čuvenih Španskih stepenica, Fontane di Trevi ili Panteona, a za svega nekoliko minuta javnim prevozom i do Koloseuma, Vatikana ili čuvene četvrti Trastevere.

Opšti podaci

Hotel Savoy je tradicionalni istorijski hotel sa elegantnim dekoracijama i modernim sadržajem.
Smešten je u istorijskoj zgradi koja je 1920. godine iz privatne rezidencije pretvorena u hotel i raspolaže sa 120 smeštajnih jedinica klasičnog stila.
Hotel se nalazi u samom centru grada, na pešačkoj udaljenosti od Fontane di Trevi, Španskih stepenica i Vile Mediči.

Smeštaj

Hotel u ponudi ima classic, contemporary i superior dvokrevetne ili trokrevetne sobe.

Sve sobe  sadrže klimu, kelter, televizor, mini bar, sef, telefon, fen za kosu..

Classic Double Room je površine oko 14 m²

Hrana i piće

Hotel pruža uslugu noćenja sa doručkom na bazi švedskog stola.
Osim toga gostima je na raspolaganju i bar na vrhu hotela sa panoramskim pogledom na večni grad, a u a la carte restoranu gosti mogu probati jela mediteranske kuhinje.
Takođe, dostupan je i veliki izbog kvalitetnih italijanskih vina.

Napomena

Hoteli imaju pravo promene pojedinih usluga, načina plaćanja istih, kao i perioda korišćenja sadržaja, promene koncepta all inclusive, i slično, a u skladu sa svojom poslovnom politikom, vremenskim uslovima i drugim relevantnim činiocima, te organizator putovanja za iste promene ne može snositi odgovornost.

RIM - CITY BREAK

Program Putovanja

RIM INDIVIDUALNO

Individualno putovanje - 3 i 5 noćenja

Rim je glavni grad Italije i regije Lacio, a istovremeno i najveći grad Italije sa oko 3 miliona stanovnika. Ovo je jedna od najstarijih evropskih prestonica, i grad sa najviše nadimaka. Zovu ga Caput mundi (Prestonica sveta), La Citta Eterna (Večni grad), Limen Apostolorum (Apostolski prag), La Citta dei sette colli (Grad na sedam brežuljaka), l’Urbe (Grad)...

Unuitar samog grada Rima nalazi se i najmanja država sveta – Vatikan, sedište Pape i rimokatoličke crkve. Istorijski centar Rima i Vatikan nalaze se na UNESCO-voj listi svetske baštine.

Rim je prema legendi osnovao Romul, sin Reje Silvije i boga Marsa. Romula i njegovog brata Rema othranila je vučica Rea. Kada su porasli, blizanci su se posvađali ko će vlada gradom koji su gradili na brdu Palatin, i u toj svađi Romul je ubio Rema. po predanju, Rim je osnovan 21 aprila 753 god.p.n.e.

Rim je istorijski gledano najznačajniji grad starog sveta i prestonica Svetog Rimskog carstva, te je u njemu sačuvano nebrojeno mnogo zdanja i spomenika iz tog perioda (Koloseum, Rimski forum, Cirkus Maksimus, katakombe, Panteon...). Poznata mesta okupljanja turista su i Fontana di Trevi, Španske stepenice, Trg Republike ili Trg Venecija, Ulica Apia Antica, Katedrala Svetog Petra u Vatikanu, gigantski spomenik Viktoriu Emanuelu i mnogi drugi.

Rim je i veliki umetnički i naučni centar, a takođe i filmske industrije. Najstariji muzeji u Rimu su Kapitolski muzeji iz 1471. godine, koji se nalaze na Kapitolu te koji, uz Vatikanske muzeje, sadrže najveće i najvažnije umetničke kolekcije u gradu. Nacionalni muzej Rima projektovao je Mikelanđelo. Svaki korak kroz ovaj grad odiše istorijom i lepotom, pa je Rim nezaobilazno mesto za obilazak.


Središte Rima okruženo je velikim zelenim površinama i raskošnim antičkim vilama, koje su ostaci vila koje su okružavale  grad. Mnoge od njih su značajno razorene krajem 19. veka. Od preostalih je najznačajnija "Villa Borghese" s velikim pejzažnim vrtom, koji je izgrađen u naturalističkom engleskom stilu iz 19. veka. Taj vrt sadrži brojne zgrade, muzeje (Galerija Borghese) i atrakcije.

            

 Individualno putovanje – na zahtev putnika

Datumi putovanja i broj noćenja samo su prikazani kao kalkulaltivni primer.

Putnici se obraćaju zaposlenima u agenciji oko izbora datuma, broja noćenja, hotela i transfera na osnovu čega im se priprema ponuda. Slušamo vaše žalje, a dostupne su vam sve destinacije sveta, na vama je da zamislite, a naš tim je tu da to realizuje za vas.

Polasci od 02.11.2023-02.06.2024

Primer programa putovanja 6 dana – 5 noćenja

1.-5. DAN

BEOGRAD – RIM

 

Let avionom kompanije Beograd - Rim. Primer: Wizz Air W6-8328 poletanje oko 06:10h. Sletanje u Rim oko 07:50h. Vreme predviđeno za odmor i individualne aktivnosti. Noćenja.

 

 

 

 

6. DAN

RIM– BEOGRAD

 

Napuštenje sobe prema hotelskim pravilima. Let za Beograd. Primer: Wizz Air W6-8327  poletanje oko 08:35h. Sletanje u Beograd oko 10:15h. Vremena leta su iskazana prema lokalnom vremenu drzave u kojoj se obavlja sletanje/poletanje.

 

 

VAŽNE NAPOMENE:

 • Putovanje je osmišljeno za individualne putnike, bez pratnje vodiča. Potvrda rezervacije smeštaja čeka se najviše 48 sati od momenta rezervisanja tj. uplate.
 • Neophodno je pri rezervaciji uplatiti 100% za avio karte i ostale usluge.
 • Moguće je korigovati datume, termine polazaka i broj dana uz korekciju cene (cena zavisi od raspoloživosti u hotelu/avio prevozu).
 • Konačna cena zavisi od trenutne raspoloživosti u hotelu/avio prevozu i podložna je promenama shodno cenama koje su važeće u momentu rezervacije. Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja koji su sastavni deo ovog programa.
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu ili promene u tarifama prevoznika u zakonski predviđenim slučajevima.
 • Iskazana cena je data na osnovu trenutne cene smeštaja, prevoza na redovnim linijama. Cena karte zavisi od raspoložive klase na letu određenog datuma. 

JEDINSTVENA CENA INDIVIDUALNOG PUTOVANJA OBUHVATA:

 • Avio prevoz redovnim linijama na relaciji Beograd – Rim – Beograd (Kalkulativna uračunata cena povrtane karte sa svim taksama je oko 215€). Cena individualnog putovanja se uvećava za određeni iznos ukoliko je karta skuplja u momentu rezervacije.
 • 3 ili 5 noćenja na bazi izabrane usluge u hotelu, prema uplaćenom aranžmanu
 • Troškove organizacije putovanja

JEDINSTVENA CENA INDIVIDUALNOG PUTOVANJA NE OBUHVATA:

 • Transfer aerodrome – hotel - aerodrom
 • Putno zdravstveno osiguranje.
 • Usluge predstavnika na destinaciji
 • Boravišna taksa koja se plaća u hotelu.
 • Individualne troškove.
 • Ostale nepomenute usluge.


NAPOMENA: Sve takse uključujući i YQ taksu za doplatu goriva su podložne promenama i uplaćuju se u poslovnicama agencije ili na račun u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS pre polaska na putovanje. Visina YQ takse koja predstavlja nadoknadu za gorivo i određena je prema ceni goriva u trenutku objavljivanja programa putovanja i sklapanja ugovora sa avio kompanijama. Ukoliko do momenta polaska na put dođe do promene cene goriva shodno oscilacijama na tržištu, visina YQ takse biće naknadno obračunata prema ceni goriva koja je važeća u momentu polaska, a na osnovu zvaničnog obaveštenja avio prevoznika. Putnici će o promeni cene avio prevoza biti obavešteni pisanim putem i biće u obavezi da organizatoru putovanja uplate razliku, što je putnicima programom putovanja kao sastavnim delom ugovora o putovanju saopšteno i što su putnici svojim potpisom na ugovoru o putovanju prihvatili. Takse važe za odrasle i decu stariju od 2 godine.

USLOVI PLAĆANJA:

 • Sve cene su izražene u eurima. Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu NBS na dan uplate.
 • Za rezervaciju je prilikom prijave neophodna uplata od 100% za avio karte i ostale usluge (u slučaju da rezervacija nije potvrđena u roku od 48h ovaj iznos se vraća).
 • Ove odredbe predviđene su Opštim uslovima putovanja 1 A Travel d.o.o. Usled promena na monetarnom tržištu agencija 1 A Travel d.o.o. zadržava pravo korekcije cena na neplaćeni deo aranžmana.

NAČIN PLAĆANJA:

 • AVANSNO u gotovini, platnim karticama ili preko računa, 100% za avio karte i ostale usluge prilikom rezervacije.
 • PLATNIM KARTICAMA (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express).

OSTALE NAPOMENE:

 • Organizator putovanja ne može da utiče na raspored sedišta dodeljen putnicima od strane avio kompanije i shodno tome posebni zahtevi za određenim sedištima nisu mogući.
 • U okviru cene aranžmana je uračunata YQ taksa koja predstavlja nadoknadu za gorivo, u iznosu definisanim ugovorom sa avio kompanijom. Iznos YQ taksi je podložan promeni i zavisi od promene cena goriva na tržištu. U slučaju povećanja taksi, putnik je u obavezi da izvrši doplatu pre započetog putovanja.
 • Cene aranžmana su za tržište Republike Srbije (putnike sa državljanstvom Republike Srbije) i užeg regiona, za putnike ostalih regiona i EU hotelijeri mogu primeniti druge cene u zavisnosti od tržišta s kog putnici dolaze.
 • Pomoćni ležajevi u sobama u kojima je moguć smeštaj za više od dve osobe mogu biti i fotelja ili sofa na razvlačenje i manjih dimenzija od standardnog ležaja.
 • Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora i ino-pratnera. Eventualne naknadne promene koje nisu poznate organizatoru ne mogu biti relevantne. Broj zvezdica u našoj ponudi hoteli nose po zvaničnoj nacionalnoj kategorizaciji.
 • Raspodelu soba u hotelu vrši recepcija po dolasku. Agencija 1 A Travel proslediće Vaše zahteve i želje, ali nije u mogućnosti da garantuje za iste (spratnost, pogled, tip ležaja, tačno određena lokacija u okviru hotelskog kompleksa i slično, udaljenost od plaže, resotrana itd., ukoliko u ponudi nije tačno i konkretno istaknuta vrsta i tip sobe). Slike soba u katalogu i na sajtu su date radi informacije. Većina hotela ima nekoliko vrsta soba, tako da smeštaj u hotelu ne mora biti u sobi sa slike. Smeštaj je u standardnim (dvokrevetnim) sobama, osim ako nije drugačije naglašeno.
 • Smeštaj je u standardnim (dvokrevetnim sobama) osim ako nije drugačije naglašeno. Sve sobe u svim hotelima u Rimu u ponudi 1 A Travela su klimatizovane. Međutim, sistem klimatizacije je različit i zavisi od politike hotela i sezone. U pojedinim hotelima sobe nisu klimatizovane 24 časa dnevno. Hotelijeri zadržavaju pravo da u zavisnosti od vremenskih uslova klimatizaciju ograniče na određeni broj sati dnevno.
 •  Ako je cenovnikom naglašena lokacija sobe, onda je ona garantovana, ako nije, onda se ona ne može garantovati i važi pravilo „Run of house“, odnosno recepcija određuje lokaciju sobe prema raspoloživosti u trenutku stizanja gostiju.
 • Predviđen ulazak u hotelske sobe je posle 15h prvog dana, a napuštanje soba poslednjeg dana najkasnije do 10h. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu nakon definisanog vremena iziskuje dodatna plaćanja koja se vrše direktno na recepciji hotela.
 • U svim hotelima usluga je po principu samoposluživanja-izbor više jela po hotelskim pravilima, osim ako nije drugačije navedeno i ugovoreno. Hotelsko pravilo je da se usled nedovoljnog broja putnika u nekim periodima servira meni, umesto samoposluživanja, što ne utiče na kvalitet pružene usluge.
 • Sadržaj All Inclusive usluge, različit je od hotela do hotela i gosti počinju sa korišćenjem usluge od momenta prijave u hotel, a završavaju sa uslugom All Inclusiva prilikom odjavljivanja iz hotela.
 • Dress code je obavezan za vreme obroka u svim hotelima ( formalan način oblačenja).
 • Organizator putovanja zadržava pravo mogućnosti izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu) u zavisnosti od objektivnih okolnosti.
 • Svaki putnik je u obavezi da poseduje ispravnu putnu ispravu i dužan je da prilikom prijave na putovanje u prodajnom mestu dostavi broj pasoša. Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Agencija ne ceni validnost putne isprave, ne snosi odgovornost za validnost iste i nije odgovorna u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku prelazak. U slučaju ne dobijanja vize smatra se da je putnik odustao od putovanja, a troškovi na ime odustanka se naplaćuju prema Opštim uslovima putovanja.
 • Vremena leta su podložna izmenama u zavisnosti od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost beogradskog i odredišnog aerodroma) koji u letnjoj sezoni mogu biti otežani. Vreme leta se potvrđuje dva dana pred put i o njemu se putnici potom i obaveštavaju.  Molimo putnike da sva vremena provere u agenciji ili na sajtu avio kompanije. Cena putovanja se obračunava po broju ostvarenih noćenja.
 • Dokumentacija za putovanje dobija se u ageniji po isplati kompletnog aranžmana. Po dolasku na aerodrom, potrebno je obaviti čekiranje, predaju prtljaga i pasošku kontrolu. U letnjoj sezoni je zbog gužve na aerodromu za ovo potrebno više vremena pa molimo putnike da na aerodrom dolaze na vreme, odnosno 2 sata pre leta.
 • Putnici mogu nositi do 20 kg prtljaga (ili u zavisnoti od pravila avio kompanije) koji se predaje prilikom čekiranja i jednu torbu kao ručni prtljag. U ručnom prtljagu nisu dozvoljene makazice, manikir setovi i drugi oštri metalni predmeti, kao ni bilo koja vrsta tečnosti, što je propisano pravilima reda i poslovanja svih avio kompanija. Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za izgubljeni, oštećeni ili ukradeni prtljag. Sva svoja prava u vezi sa prtljagom koji je izgubljen ili oštećen, putnik ostvaruje obraćajući se direktno prevozniku ili pružaocu usluge smeštaja, prema međunarodnim ili domaćim propisima i važećim uzansama.
 • Osoblje avio kompanije ima pravo da po sopstvenoj proceni ne dozvoli ukrcavanje trudnici, osim ako ona ima potvrdu od lekara kojom se potvrđuje da je sposobna za let avionom. Te potvrde imaju rok važenja, pa na to treba obratiti pažnju kako prilikom polaska na put, tako i prilikom povratka.
 • Organizator nije odgovoran za realizaciju fakultativnih lokalnih izleta u organizaciji ino-partnera
 • Cene se mogu korigovati shodno Opštim uslovima putovanja, a u slučaju promena na monetarnom tržištu ili promene tarifa prevoznika.
 • 1 A Travel d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Agencija 1 A Travel d.o.o. zadržava pravo promene redosleda sadržaja programa usled vanrednih okolnosti na koje nije mogla uticati.
 • Opisi i fotografije smeštajnih kapaciteta nalaze se na web sajtu www.1atravel.rs

MOLIMO PUTNIKE DA PAŽLJIVO PROČITAJU OPŠTE USLOVE PUTOVANJA AGENCIJE 1 A TRAVEL D.O.O. USAGLAŠENE SA YUTA STANDARDOM KOJI JE SASTAVNI DEO OVOG PROGRAMA.

PROGRAM PUTOVANJA BR. 1 VAŽI OD 30.10.2023

CENOVNIK KOJI SE PRETRAGOM NA WEB SAJTU ORGANIZATORA PUTOVANJA DOBIJA NAKON UNOŠENJA SVIH TRAŽENIH PARAMETARA JE SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA, A DATUMI PUTOVANJA I BROJ NOĆENJA SAMO SU PRIKAZANI KAO KALKULATIVNI PRIMER.

Program putovanja važi uz Opšte uslove putovanja organizatora 1 A TRAVEL d.o.o.

Licenca br. OTP 102/2021 kategorija A


HOTEL SAVOY
array(7) { ["post_type"]=> string(3) "any" ["posts_per_page"]=> string(1) "4" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["ignore_sticky_posts"]=> bool(true) ["tax_query"]=> array(1) { [0]=> array(4) { ["taxonomy"]=> string(21) "onesystem_destination" ["field"]=> string(7) "term_id" ["terms"]=> string(7) "561,562" ["operator"]=> string(2) "IN" } } ["orderby"]=> array(2) { ["rand"]=> string(3) "ASC" ["minprice"]=> string(3) "ASC" } ["meta_query"]=> array(2) { ["varminprice"]=> array(3) { ["key"]=> string(30) "onesystem_packageminorderprice" ["value"]=> int(0) ["compare"]=> string(1) ">" } ["minprice"]=> array(2) { ["key"]=> string(30) "onesystem_packageminorderprice" ["type"]=> string(7) "numeric" } } }
1 EUR = 117.1131 RSD