Planirate porodično letovanje?

Svi znamo da su najdragoceniji momenti oni koji su provedeni u krugu porodice. U tom duhu danas preporučujemo dva hotela u Turskoj i Egiptu, koji su u kategoriji „dvoje dece gratis“ i imaju sve što je potrebno za nezaboravne porodične momente.

Ukoliko ste već odlučili da ove godine letujete u Turskoj, nemojte zaobići da posetite Side, antički grad neprocenljive lepote i bogate istorije. Nalazi se na oko 75 km od Antalije, i u njemu se mogu sresti tragovi čak dvanaest civilizacija, pa je zbog toga Side, pre svega centar istorijske baštine, pa tek onda turistički centar. Svakako ne treba propustiti ni jednu a ni drugu lepotu ovog mesta, već ih spojiti u jednu interesantnu posetu. Side, grad koji je dobio ime po grčkom nazivu za voće nar, pružiće vam nadaleko poznat i nezaboravan zalazak sunca gledan iz podnožja Apolonovog hrama. Ukoliko se odlučite za letovanje u Sideu, nemojte propustiti ni posetu Rimskom amfiteatru, fontani Nimfeum, mostu Aspendos, i gledajte da priuštite sebi krstarenje Manavgat rekom. U zaleđu rta, na kome je antički centar, razvio se moderan Side, sa desetinama hotela i restorana. Centar Sidea prepun je manjih radnji sa odličnim kopijama poznatih brendova i dizajnera, ali ukoliko niste dobri u cenkanju, zaobiđite ih.

Planirate Porodično Letovanje?

Hotel koji se ističe u Sideu, stvoren za letovanje kao iz snova, jeste Dream World Resort and Spa 5*, i nalazi se na oko 60 km od aerodroma u Antaliji, a na samo 6 km od centra Sidea. Peščana plaža, u posedu hotela, nalazi se na samo 350 m udaljenosti od hotela. Preko puta hotela se nalazi stajalište čuvenih dolmuša, pa je poseta starom centru grada veoma jednostavna. Hotel predstavlja odličan izbor ukoliko putujete sa decom. Za decu je obezbeđen poseban meni u glavnom restoranu, odvojen deo na bazenu, igralište i dečiji klub za zabavu i animaciju. Svakako, deca vole i peščane plaže, baš kakvu ima i ovaj hotel, a na kojoj je za goste hotela besplatna upotreba peškira, suncobrana, ležaljki i dušeka. Do plaže veoma često saobraća i šatl autobus.

Nešto sasvim drugačije predstavlja letovanje u Egiptu, u Soma Beju, letovalištu poznatom po kristalno čistoj vodi, besprekornim plažama i zadivljujućem podvodnim svetom. Raznobojni korali čine pravo blago Crvenog mora i dom najlepših morskih stanovnika. Ovo mirno mesto je savršeno za beg od buke i potpuno opušten odmor, ali nudi i mogućnost da isprobate neki od zabavnih sportova na vodi i provedete ispunjen odmor sa svojom porodicom. Soma Bej se nalazi oko 45 kilometara južno od Hurgade. Krase ga luksuzni hoteli i u njima šarmantni restorani i otvoreni prostori za idealne romantične šetnje. Ovde se nalazi profesionalni golf teren/klub koji je otvoren tokom cele godine, kako za iskusne igrače, tako i za početnike.

Planirate Porodično Letovanje?

Hotel koji se ističe u Soma Beju po izuzetno lepoj plaži i zanimljivoj arhitekturi u afričkom stilu jeste Caribbean World Resort 5*. Sastoji se iz manjih zgrada, od kojih je svaka drugačije, vesele letnje boje, i koje grle lepo uređenu baštu. Na sunčanoj obali Crvenog mora, predstavlja pravi letnji raj, prilagođen svakom gostu. Boravak u ovom hotelu zaista je jedinstven događaj, jer sa jedne strane pruža pogled ka peščanim planinama koje dodiruju nebo, a sa druge strane ka kristalnom tirkiznom moru i savršeno očuvanoj plaži. All inclusive usluga upotpunjuje vaš odmor, u vidu mnogobrojnih specijaliteta raznih kuhinja, pa i različitih sadržaja u samom hotelu kao što su bazeni, akva park, centar za ronjenje, amfiteatar, dečiji klub i tereni za razne sportove. Bilo da čeznete za opuštanjem na plaži sa najdražima, romantičnim momentima, ili uzbudljivim ronjenjem među raznobojnim lepotama Crvenog mora, Caribbean World Resort 5* ima sve!

array(6) { ["post_type"]=> string(3) "any" ["posts_per_page"]=> string(1) "5" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["ignore_sticky_posts"]=> bool(true) ["tax_query"]=> array(1) { [0]=> array(3) { ["taxonomy"]=> string(8) "category" ["terms"]=> array(1) { [0]=> string(3) "327" } ["field"]=> string(7) "term_id" } } ["orderby"]=> array(1) { ["rand"]=> string(3) "ASC" } }