Lokacija

Hotel ima odličnu lokaciju, na samoj obali mora, na 2 km od centra Šardže, u blizini mnogobrojnih kulturnih atrakcija ove oblasti. Nalazi se u oblasti Sharjah.

Plaža

Hotel ima svoju privatnu plažu.

Smeštaj

Hotel poseduje 306 smeštajnih jedinica, od kojih većina ima pogled na Arabijski zaliv. Sobe su klimatizovane, poseduju mini bar, SAT,Wi-Fi,  sef, fen, kupaće ogrtače, dok se na zahtev gosta hotela, mogu obezbediti i pegla zajedno sa daskom za peglanje. Određen broj smeštajnih kapaciteta prilagođen je osobama sa posebnim potrebama. Smeštaj parova u zajedničku sobu, moguć je uz davanje na uvid kopije venčanog lista.  Sve sobe su zvučno izolovane i svakodnevno se održavaju.

Ostali sadržaji

Od ostalih hotelskih sadržaja i usluga, gostima su na raspolaganju: recepcija (0-24h), usluge konsijerža, turistički desk,menjačnica, pomoć oko organizacije obilazaka/ulaznica, hemijsko čišćenje/pranje veša, frizerski salon, dnevna štampa, prostor za prtljag, nosač, usluge čuvanja dece (u sobi –uz doplatu, pod nadzorom- besplatno), suvenirnica, sale za sastanke, lift, prostor za pušače, televizor u zajedničkim prostorijama, lepo uređena bašta.