Jordan - 1 A Travel turistička agencija

Jordan

Jordan
Jordan

Kraljevina Jordan jedna je od najinteresantnijih zemalja Bliskog istoka, drevna i bogata kulturno-istorijskim nasleđem..

Jordan je zemlja Bliskog istoka poznata po dva mora – Mrtvom i Crvenom. Glavni grad je Aman koji je najbezbednija prestonica Bliskog istoka.

Vadi rum pustinja – proslavio ju je Lorens od Arabije, pukovnik i arheolog, koji je ovo mesto koristio kao utočište za vreme Prvog svetskog rata. Ovaj kanjon nalazi se 300km od glavnom grada Amana, i na putu do istorijskog grada Petra. Ova pustinja je najvažniji snabdevač vode za Jordan.

Petra je drevni grad u kome se nalaze grobnice Nabatejaca, naroda koji je naseljavao ove prostore pre 1200 godina. Najpoznatije su Svilena grobnica, Urna i Palata.

Mrtvo more, svetski fenomen koji oduvek nazivamo morem iako je jezero, nalazi se na zapadnoj strani Jordana i Jordan ovo more deli sa Izraelom. Na jordanskoj strani Mrtvog mora prilaz je put luksuznih hotela i spa centara. Samim tim, Jordan je u tom delu zemlje poznat i po SPA turizmu.

Akaba je najveći grad na obali istoimenog zaliva, poznato letovalište na Crvenom moru i jedina morska luka Jordana. Odlikuje ga prozirno plavo, čisto i toplo more sa koralnim grebenima na kojima buja život u drečavim bojama.

DEŽURSTVO U VREME VANREDNOG STANJA
Poštujući preporuke zbog uvedenog vanrednog stanja i ograničenja kretanja građana, turistička agencija “1 A Travel” je donela odluku da od 22.03.2020. radi po principu dežurstva od kuće radnim danima od 10 - 14h.
Kontakt telefonom i mejlom: info@1atravel.rs (063 1109 858ns@1atravel.rs (063 1109 854‬) 
mercator@1atravel.rs (063 1109 859‬)