Radisson Blu Es

Evropske metropole / Rim

Bed and breakfast

Radisson Blu Es Hotel se nalazi u istorijskom centru Rima u neposrednoj blizini glavne železničke stanice (Termini), 16km od aerodroma, minut hoda od najbliže metro stanice (Termini), 7km od najbližeg sajma (Fiera di Roma). Iz ovog hotela zbog dobre lokacije u Rimu je sve dostupno brzo i lako.

Hotel ima odličan resotran Sette, restoran-bar na krovu (Zest) sa odličnim izborom vina i koktela. Hotelska zgrada je moderna sedmospratnica sa 5 liftova, zatvorenim bazenom, dečijim bazenom, saunom, prostranim lobijem, teretanom, salonom lepote, parkingom (plaća se), internetom (plaća se).

Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

Hotel ima ukupno 210 soba, koje imaju: TV, klima uređaj, kupatilo sa fenom, mini bar (neke sobe). Dostupne su sobe za osobe sa posebnim potrebama.

500 - Internal server error.

500 - Internal server error.

There is a problem with the resource you are looking for, and it cannot be displayed.

Napomene:

· Putovanje je osmišljeno za individualne putnike, bez pratnje vodiča.

· Moguće je izabrati termine polaska i broj dana prema želji. Potvrda rezervacije smeštaja čeka se najvše 48 sati od momenta rezervisanja tj. uplate akontacije za aranžman.

· Iskazana cena je data samo na osnovu cene smeštaja, bez prevoza i transfera. Moguće je rezervisati i avio kartu na nekoj od redovnih linija, a cena karte zavisi od raspoložive klase na letu određenog datuma.

· Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja koji su sastavni deo ovog programa.

· Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu ili promene u tarifama prevoznika u zakonski predviđenim slučajevima.

· Web prezentacija agencije i dokumenti koji se nalaze na njoj (prvenstveno cenovnik, programi putovanja, opisi i usluga u smeštajnim objektima, i drugo) su okvirni, te tačnost istih treba proveriti pozivom agenciji. Tokom ažuriranja podataka na sajtu može doći do promena, računskih i štamparskih grešaka, te u slučaju da nisu provereni i potvrđeni od strane agencije, podaci ne mogu biti predmet prigovora. Takođe, hotelijeri imaju pravo promene pojedinih usluga, načina plaćanja istih, kao i radnih vremena korišćenja sadržaja, promene koncepta all inclusive, i slično, a u skladu sa svojom poslovnom politikom, vremenskim uslovima i drugim relevantnim činiocima, te organizator putovanja za iste promene ne može snositi odgovornost.

Legenda:

Usluga:
BB / ND / Bed & breakfast – noćenje sa doručkom; HB / PP / Half board - polupansion (doručak i večera); FB / Full Board - pun pansion (doručak, ručak, večera); ALL – All inclusive (doručak, ručak, večera, među obroci, domaća akloholna i bezalkoholna pića i ostalo po konceptu hotela); UAI / UALL – Ultra all inclusive (proširena All inclusive usluga po hotelskim pravilima); Buffet / Bife – Švedski sto, samoposluživanje po hotelskim pravilima; Night / NA / Najam – Iznajmljivanje sobe ili apartmana bez ishrane; ACCOMMODATION ONLY = Samo smeštaj (obuhvata samo smeštaj u izabranoj smeštajnoj jedinici, bez obroka); Room Service – Posluženje hrane i pića u sobi;
Smeštaj:
DBL / Double Room / 1/2 - Dvokrevetna soba; TWN / Twin bed – Dva odvojena kreveta u dvokrevetnoj sobi; Double bed – Dva spojena kreveta u dvokrevetnoj sobi; SGL / Single Room / 1/1 - Jednokrevetna soba; King Size bed – Bračni krevet; Queen Size bed – Manji bračni krevet; TRPL / TPL / Triple Room / 1/3 – Trokrevetna soba; Double bed + extra bed / additional bed / ADD / 1/2 + 1 – Dvokrevetna soba sa pomoćnim ležajem; Family Room - Porodična soba (uglavnom jedno kupatilo i odvojene sobe za spavanje ili veća soba za rodtelje i decu; Studio – soba sa kuhinjskom nišom; Economy room – u zavisnosti od hotela soba bez terase; u prizemlju; nerenovirana; dislocirana od glavnih hotelskih sadržaja; Landview room – soba sa pogledom na kopno; Sideseaview room – soba sa bočnim pogledom na more; ROH / Run of house - recepcija određuje lokaciju sobe prema raspoloživosti u trenutku stizanja gostiju; Interconnected Room – Dve sobe spojene vratima; Suite / Apartmant - Luksuzniji smeštaj veće kvadrature, uglavnom sa više prostorija (apartman) Junior suite – Srednje veličine, bolji od standardnog, a skromniji od Executive Suite-a ili Lux apartmana; APP - Luksuzniji smeštaj veće kvadrature sa više prostorija / okviru hotela ili apartmanskog naselja, sa ili bez kuhinje / u okviru privatnog smeštaja; STD / Studio – Smeštaj u kome se kuhinja i deo za spavanje nalaze u istoj prostoriji; Bungalow / Bungalov – Izdvojena smeštajna jedinica Depadans – Izdvojena smeštajna jedinica, nedaleko od centralnog smeštajnog objekta S/V / Sea view – Pogled na more; Side Sea View – Bočni pogled na more; P/V / Pool view – Pogled na bazen; G/V / Garden view – Pogled na vrt; L/V / Land view – Pogled na okolinu; Vila – Smeštajni objekat bez recepcije, namenjen najčešće porodicama na letovanju / zimovanju; Resort – Veliki hotelski kompleks sa različitim tipovima soba i raznovrsnim prirodnim okruženjem i sadržajima; Village - Turističko naselje sastoji se najčešće od bungalova, vila i sl;
Ostalo:
ADL - Odrasla osoba; CHD - Dete (najčešće do 12 godina); INF / Infant - Beba (do 2-3 godine); HTL - Hotel; Club – Turističko naselje, najčešće zatvorenog tipa; Family hotels – Porodični hoteli; Fitness, Trim sala – Prostor sa spravama za vežbanje – teretana; Spa – Centar sa bazenom, saunom, turskim kupatilom, đakuzijem, trim salom, masažom; Jacuzzi – Veća kada ili manji bazen sa masažerima u vodi; Sauna (finska) – Prostorija sa drvenim klupama i temperaturom od oko 80-90 stepeni na principu vrelog vlažnog vazduha; Tursko kupatilo (Hamam) – Prostorija sa keramičkim klupama i temperaturom od oko 80-90 stepeni na principu vodene pare;

PROGRAM INDIVIDUALNOG PUTOVANJA

 

Individualna putovanja se organizuju na onovu zahteva putnika i predstavljaju kombinaciju dve ili više usluga, koje se nalaze u ponudi organizatora.

Individualna putovanja se organizuju u periodu od 01.10.2016. do 30.04.2017.

Rim je glavni grad italije i regije Lacio, a istovremeno i najveći grad Italije sa oko 3 miliona stanovnika. Ovo je jedna od najstarijih evropskih prestonica, i grad sa možda javiše nadimaka. Zovu ga Caput mundi (Prestonica sveta), La Citta Eterna (Večni grad), Limen Apostolorum (Apostolski prag), La Citta dei sette colli (Grad na sedam brežuljaka), l’Urbe (Grad)…

Unutar samog grada Rima nalazi se i najmanja država sveta – Vatikan, sedište Pape i rimokatoličke crkve. Istorijski centar Rima i Vatikan nalaze se na UNESCO-voj listi svetske baštine.

Rim je prema legendi osnovao Romul, sin Reje Silvije i boga Marsa. Romula i njegovog brata Rema othranila je vučica Rea. Kada su porasli, blizanci su se posvađali ko će vlada gradom koji su gradili na brdu Palatin, i u toj svađi Romul je ubio Rema. po predanju, Rim je osnovan 21 aprila 753 god.p.n.e.

Rim je istorijski gledano najznačajniji grad starog sveta i prestonica Svetog Rimskog carstva, te je u njemu sačuvano nebrojeno mnogo zdanja i spomenika iz tog perioda (Koloseum, Rimski forum, Cirkus Maksimus, katakombe, Panteon…). Poznata mesta okupljanja turista su i Fontana di Trevi, Španske stepenice, Trg Republike ili Trg Venecija, Ulica Apia Antica, Katedrala Svetog Petra u Vatikanu, gigantski spomenik Viktoriu Emanuelu i mnogi drugi.

Rim je i veliki umetnički i naučni centar, a takođe i filmske industrije. Najstariji muzeji u Rimu su Kapitolski muzeji iz 1471. godine, koji se nalaze na Kapitolu te koji, uz Vatikanske muzeje, sadrže najveće i najvažnije umetničke kolekcije u gradu. Nacionalni muzej Rima projektovao je Mikelanđelo. Svaki korak kroz ovaj grad odiše istorijom i lepotom, pa je Rim nezaobilazno mesto za obilazak.

Središte Rima okruženo je velikim zelenim površinama i raskošnim antičkim vilama, koje su ostaci vila koje su okružavale papinski grad. Mnoge od njih su značajno razorene kroz špekulacije nekretninama krajem 19. veka. Od preostalih je najznačajnija „Villa Borghese“ s velikim pejzažnim vrtom, koji je izgrađen u naturalističkom engleskom stilu iz 19. stoljeća. Taj vrt sadrži brojne zgrade, muzeje (Galerija Borghese) i atrakcije.

 

Individualna putovanja se organizuju u periodu od 01.10.2016. do 30.04.2017.

 • U zavisnosti od potreba putnika može uključivati jednu ili više izabranih usluga koje nudi Organizator putovanja (smeštaj u hotelu na bazi izabrane usluge za izabrani broj noćenja, avio prevoz…)
 • Putno zdravstveno osiguranje
 • Cena avio karte i aerodromske takse ukoliko je putnik izabrao uslugu avio prevoza
 • Dinarski deo aranžmana u iznosu od 3000,00 dinara po osobi koji važi uz cenovnik (plaćaju odrasli i deca starija od 2 godine)
 • Ostale neugovorene usluge
 • Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke Intesa za efektivu na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.
 • Za rezervaciju neophodna je uplata avansa od najmanje 50 % od cene smeštaja prilikom prijave (u slučaju da rezervacija nije potvrđena u roku od 48h ovaj iznos se vraća) i 100% iznosa za odabrani prevoz.
 • Plaćanje preostalog iznosa vrši se najkasnije 15 dana pre početka putovanja
 • Ove odredbe predviđene su Opštim uslovima putovanja 1 A TRAVEL DOO.

 

Usled promena na monetarnom tržištu agencija 1 A TRAVEL zadržava pravo korekcije cena na neplaćeni deo aranžmana.

 • AVANSNO – u gotovini, platnim karticama, čekovima ili preko računa, 50% prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 15 dana pred put.
 • PLATNIM KARTICAMA (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express).
 • PLAĆANJE NA RATE bez kamate kreditnim karticama Banke Intesa ( do 6 rata). Prilikom rezervacije se plaća avans od 50% od ukupne cene aranžmana i 100% cene prevoza gotovinski, a ostatak na rate.

 

 • Putovanje je osmišljeno za individualne putnike, bez pratnje vodiča. Potvrda rezervacije smeštaja čeka se najviše 48 sati od momenta rezervisanja tj. uplate akontacije
 • Moguće je korigovati datume, termine polazaka i broj dana uz korekciju cene (cena zavisi od raspoloživosti u hotelu/avio prevozu)
 • Iskazana cena je data na osnovu najpovoljnijih tarifa smeštaja/avio prevoza
 • Konačna cena zavisi od trenutne raspoloživosti u hotelu/avio prevozu i podložna je promenama shodno cenama koje su važeće u momentu rezervacije. Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja koji su sastavni deo ovog programa (Član 15)
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu ili promene u tarifama prevoznika u zakonski predviđenim slučajevima.

OSTALE NAPOMENE:

Popusti za decu važe u pratnji minimum dve odrasle osobe, osim ako je drugačije naznačeno u cenovniku.

Pomoćni ležajevi u sobama u kojima je moguć smeštaj za više od dve osobe mogu biti i fotelja ili sofa na razvlačenje i manjih dimenzija od standardnog ležaja.

Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora i ino-pratnera. Eventualne naknadne promene koje nisu poznate organizatoru ne mogu biti relevantne. Broj zvezdica u našoj ponudi hoteli nose po zvaničnoj kategorizaciji domicilne zemlje.

Raspodelu soba u hotelu vrši recepcija po dolasku. Agencija 1 A Travel proslediće Vaše zahteve i želje, ali nije u mogućnosti da garantuje za iste (spratnost, pogled, tip ležaja, tačno određena lokacija u okviru hotelskog kompleksa i slično, udaljenost od plaže, resotrana itd., ukoliko u ponudi nije tačno i konkretno istaknuta vrsta i tip sobe). Slike soba u katalogu i na sajtu su date radi informacije. Većina hotela ima nekoliko vrsta soba, tako da smeštaj u hotelu ne mora biti u sobi sa slike. Smeštaj je u standardnim (dvokrevetnim) sobama, osim ako nije drugačije naglašeno.

U pojedinim  hotelima sobe nisu klimatizovane 24 časa dnevno. Hotelijeri zadržavaju pravo da u zavisnosti od vremenskih uslova klimatizaciju ograniče na određeni broj sati dnevno.

Sobe sa specijalnim zahtevima (pogled, spratnost…) se dobijaju na upit i ne mogu se garantovati. Sobe sa bračnim ležajem postoje u većini hotela i njihovo dobijanje se ne može garantovati. Određeni broj hotela u svom sastavu ima deo soba u okviru glavne zgrade, drugi deo u klubu ili aneksu. Ako je cenovnikom naglašena lokacija sobe, onda je ona garantovana, ako nije, onda se ona ne može garantovati i važi pravilo „Run of house“, odnosno recepcija određuje lokaciju sobe prema raspoloživosti u trenutku stizanja gostiju.

Predviđen ulazak u hotelske sobe je posle 14h prvog dana, a napuštanje soba poslednjeg dana najkasnije do 12h., osim ako nije drugačije naglašeno po internim hotelskim pravilima. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu nakon definisanog vremena iziskuje dodatna plaćanja koja se vrše direktno na recepciji hotela i nisu u nadležnosti 1 A Travel-a..

U svim hotelima usluga je po principu samoposluživanja-izbor više jela po hotelskim terminima, osim ako nije drugačije navedeno i ugovoreno. Hotelsko pravilo je da se usled nedovoljnog broja putnika u nekim periodima servira meni, umesto samoposluživanja, što ne utiče na kvalitet pružene usluge.

U slučaju večernjih i noćnih letova, obrok u avionu zamenjuje obrok u hotelu. U slučaju kasnog večernjeg leta i stizanja u hotel nakon završene večere, prvi obrok je u avionu i većina hotela u tom slučaju ne služi večeru i ne nadoknađuje obrok poslednjeg dana.

Dress code je obavezan za vreme obroka u svim hotelima (zabrana ulaska u kupaćim kostimima i šorcu, formalan način oblačenja).

Organizator putovanja zadržava pravo mogućnosti izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu) u zavisnosti od objektivnih okolnosti.

Svaki putnik je u obavezi da poseduje ispravnu putnu ispravu i dužan je da prilikom prijave na putovanje u prodajnom mestu dostavi broj pasoša. Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Agencija ne ceni validnost putne isprave, ne snosi odgovornost za validnost iste i nije odgovorna u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku prelazak. U slučaju ne dobijanja vize smatra se da je putnik odustao od putovanja, a troškovi na ime odustanka se naplaćuju prema Opštim uslovima putovanja.

Vaučeri se dobijaju u agenciji nakon uplate celokupnog iznosa.

Cene se mogu korigovati shodno Opštim uslovima putovanja, a u slučaju promena na monetarnom tržištu ili promene tarifa prevoznika.

1 A Travel d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Agencija 1 A  Travel d.o.o. zadržava pravo promene redosleda sadržaja programa usled vanrednih okolnosti na koje nije mogla uticati.

 

Opisi i fotografije smeštajnih kapaciteta nalaze se na web sajtu www.1atravel.rs

 

 

MOLIMO PUTNIKE DA PAŽLJIVO PROČITAJU OPŠTE USLOVE PUTOVANJA AGENCIJE 1A TRAVEL D.O.O. USAGLAŠENE SA YUTA STANDARDOM KOJI JE SASTAVNI DEO OVOG PROGRAMA.

 

PROGRAM PUTOVANJA BR. Rim01. VAŽI OD 05.10.2016.

 

 

Program putovanja važi uz Opšte uslove putovanja organizatora 1A TRAVEL d.o.o.

Licenca br. OTP 278 /2010

KURSNA LISTA

Prodajni kurs Banke Intesa za efektivu

Eur = 120.30

ONLINE REZERVACIJE

Naš web sajt smo uredili tako da Vam pružimo mogućnost lakog pristupa svim informacijama o destinacijama i hotelima. Jednostavnim postupkom možete da izvršite rezervaciju preko interneta ili da pozovete naš call centar za bilo koju informaciju.

011 655 78 00

Društvene mreže
© 2008-2017 | Uslovi korišćenja
Sva prava zadržana

Budite obavešteni


Korisnička podrška
011 655 78 00
info@1atravel.rs
Početna | O nama | Uslovi putovanja | Aranžmani | Katalog | Kontakt