ISIS HOTEL GODDESS OF BODRUM

ISIS HOTEL GODDESS OF BODRUM

Lokacija

Hotel se nalazi u mestu Gümbet,  oko 2km od centra mesta, oko 5km od centra Bodruma i oko 40km od aerodroma.

Opšti podaci

Hotel je otvoren 1994. godine (deo hotela gde su klub sobe), a glavna zgrada izgrađena je 1998. godine. Hotel zauzima površinu od 30.000m² i  sastoji se od glavne zgrade koja ima šest spratova sa dva lifta i 16 blokova  koji imaju od dva do četiri sprata u kojima su smeštene klub sobe . Ukupno ima 401 smeštajnu jedinicu. Gostima su na raspolaganju bazen, glavni restoran, 4 à la carte restorana, 7 barova, 2 snack bara, poslastičarnica, Wine House i diskoteka.

Za najmlađe tu je mini club, dečiji bazen, večernje animacije za decu.

Plaća se: čuvanje dece.

Plaža

Hotel ima svoju plažu sa plavom zastavicom EU.  Upotreba suncobrana i ležaljki je ukuljučena u cenu, za peškire se ostavlja depozit.

Smeštaj

Sve sobe poseduju klima uređaj, SAT LCD TV, Wi-Fi, telefon, fen, mini bar (coca cola, sokovi, voda – na dolasku), set za čaj i kafu, sef i balkon ili terasu. Sve klubske sobe imaju split klimu , dok je u hotelskim sobama centralna klima.

Club Garden View sobe imaju povšinu od 20-24m², malo su skromnije i starije, ukupno postoji 112 soba ovog tipa i nalaze se u klubskom delu hotela. 

Club Sea view sobe su površine od 24 – 28m²,skromnije i starije i nalaze se u klubskom delu hotela.

Hotel room sobe imaju površinu 35m² i nalaze se u glavnoj zgradi.

Plaća se: room service, telefon i sef.

Hrana i piće

Usluga u hotelu je Ultra All Inclusive rani doručak, doručak, ručak i večera (samoposluživanje – izbor više jela prema hotelskim pravilima), užine, ponoćna užina, poslastičarnica, sladoled u određeno doba dana, lokalna alkoholna i bezalkoholna pića. Hotel poseduje i  4 à la carte restorana (italijanski, riblji, azijski i turski) koji se moraju rezervisati dan ranije, kao i 7 barova, nekoliko mesta sa užinama, poslastičarnicu i diskoteku.

Plaćaju se: Deja Vu bar, Wine House, luksuzna uvozna pića, flaširana pića, energetska pića i ostalo van koncepta.

Hotel ima pravo da promeni detalje usluge u zavisnosti od sezone (vreme, sadržaj…).

Ostali sadržaji

Servis za pranje i peglanje veša, frizer, konferencijska sala.

Sport i zabava

Otvoreni i zatvoreni bazen, dečiji bazen, teniski teren (koristi se i kao košarkaški i fudbalski), fitness centar, odbojka na plaži, vaterpolo, boćanje, pikado, surfovanje uz licencu, kanu, bilijar, dnevne i večernje animacije.

Plaća se: časovi tenisa, igrice na komjuteru, sportovi na vodi, golf teren udaljen 10km od hotela, škola ronjenja i ostalo van koncepta.

Spa & wellness

Sauna, tursko kupatilo.

Plaća se: masaže, tretmani lica i tela i ostalo van koncepta.

Napomena

Hoteli imaju pravo promene pojedinih usluga, načina plaćanja istih, kao i perioda korišćenja sadržaja, promene koncepta all inclusive, i slično, a u skladu sa svojom poslovnom politikom, vremenskim uslovima i drugim relevantnim činiocima, te organizator putovanja za iste promene ne može snositi odgovornost.

EGEJ - TURSKA 2021

Program Putovanja

Avionom

Broj noćenja: 4-21

            Bodrum  je poznato turističko letovalište na granici Egejskog i Sredozemnog mora. Prestavlja popularno turističko odredište zbog svoje živopisne obale i bogatog noćnog života. Grad ima preko 32.000 stanovnika i svake godine ga poseti veliki broj turista. Ima blagu mediteransku klimu. U gradu se nalazi srednjevekovna tvrđava Halikarnas koja je danas pretvorena u podvodni arheološki muzej. Bodrum je značajan po tome što se u njemu nalazi jedno od sedam svetskih čuda – grobnica kralja Mausolusa, od koje je nastao naziv za monumentalne grobnice, mauzolej. Od grobnice se do danas održao temelj i nekoliko skulptura.      Marmaris je grad u luci i turističko mesto na granici između egejske i mediteranske obale, koji se nalazi u provinciji Mugla, na jugozapadu Turske. Grad ima preko 28.000 stanovnika. Pretpostavlja se da je osnovan u 6. veku p.n.e. U Marmarisu vlada sredozemna klima koju odlikuju topla i vlažna leta i hladne i kišne zime. Padavine su retke između maja i oktovra. Temperature mogu da dostignu i preko 40 °C u toku jula i avusta. Glavni izvor prihoda u Marmarisu je turizam. Nakon perioda u kom je cvetala gradnja u 1980-im godinama, malo je ostalo od ribarskog sela koje je Marmaris bio sve do kraja 20. veka. Marmaris je takođe centar za jedrenje i ronjenje, poseduje dve velike i nekoliko manjih marina.

Program putovanja

Paket aranžman od 12.06.2021.

Polasci sredom i subotom


1. dan: Beograd – Bodrum Sastanak putnika na aerodromu «NikolaTesla», dva sata pre leta. Transfer do hotela. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel prema hotelskim pravilima. Noćenje.

2.– 21. dan: Bodrum

Doručak. Boravak u hotelu na bazi izabrane i plaćene usluge. Vreme predviđeno za odmor, individualne aktivnosti i fakultativne izlete. Noćenje.

 

5., 8., 11., 12., 15. ili 22.dan: Bodrum – Beograd

Doručak ili lanč paket (u slučaju ranijeg leta).Transfer do aerodroma. Kraj programa.

Cena po programu je prikazna kao jedinstvena cena aranžmana koja se pretragom na web sajtu organizatora putovanja dobija nakon unošenja svih traženih parametara (destinacija, smeštajni objekat, datum polaska, trajanje aranžmana, broj osoba.…)

 

 

 

JEDINSTVENA CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

·    Avio prevoz čarter letom na relaciji Beograd-Bodrum-Beograd

·    Transfer aerodrom Bodrum-hotel-aerodrom Bodrum

·    4 -18 noćenja na bazi izabrane usluge u hotelu, prema uplaćenom aranžmanu

·    Avio takse trenutno 38€ (23€ taksa aerodroma Nikola Tesla, 15€ taksa aerodroma u Bodrumu, YQ taksa trenutno 0€). YQ taksa (aviokompanijska doplata za gorivo) je promenljiva i doplaćuje se u slučaju povećanja cene goriva pred realizaciju leta). Sve takse se plaćaju u agenciji uz aranžman, najkasnije 15 dana pred put (plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu NBS, podložne su promenama i ne mogu se platiti u ratama). Takse važe za odrasle i decu stariju od 2 godine.

 

JEDINSTVENA CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

·    Putno zdravstveno osiguranje - OBAVEZNO je da svi putnici obezbede putno zdravstveno osiguranje sa pokrićem COVID-19. Troškovi pregleda i lečenja u inostranstvu su izuzetno visoki.

·    Fakultativne izlete

·    Deca do 2 godine plaćaju 30€, nemaju mesto u avionu, ni sopstveni ležaj u hotelu

·    Boravišne takse koje hoteli u Turskoj naplaćuju od 2020. god. gostima na recepciji u iznosu 1% od aranžmana

·    Individualne troškove

·    Ostale nepomenute usluge

·    PCR test za putnike koji nisu revakcinisani

Državljani Srbije mogu da uđu na teritoriju Turske bez obaveze karantina ili testiranja pod uslovom da poseduju potvrdu o vakcinaciji, izdatu od strane nadležnog organa R. Srbije. Lica do 18 godina starosti, mogu da uđu u Tursku u pratnji odraslog člana porodice koji poseduje potvrdu o vakcinaciji. Lica koja su preležala COVID-19, mogu da uđu u Tursku sa potvrdom o imunitetu izdatom od strane nadležnog organa Srbije.

- Za državljane Srbije koji nisu vakcinisani neophodan je negativan PCR test, ne stariji od 72 sata ili antigenski test ne stariji do 48 sati na srpskom i engleskom jeziku sa QR kodom. Test je potreban za sva lica starija od šest godina.
U slučaju da lice ulazi u Tursku drumskim prevozom i ne poseduje negativan PCR test, obavezan je karantin na adresi koja se prijavi kao mesto boravka. Ukoliko se ne poseduje adresa boravka, mesto karantina će utvrditi nadležna zdravstvena uprava. Sedmog dana karantina se lice testira i ukoliko rezultat bude negativan, karantin se prekida.

- U roku od 72 sata pre dolaska u Tursku neophodno je elektronski se registrovati putem sledećeg linka: 
https://register.health.gov.tr/ . Tokom registracije se dodeljuje takozvani HES KOD koji predstavlja elektronski vid praćenja zdravstvenog stanja putnika. Neophodan je za ulazak u sve tržne centre, restorane, državne ustanove i druge objekte. Svi putnici su dužni da pri ulasku u Tursku pokažu isti u štampanoj ili elektronskoj formi. 

U skladu sa najčešćim pitanjima koja nam pristižu od putnika, dodajemo i razjašnjenja:

- Deca mogu da putuju u Tursku bez PCR testa isključivo u pratnji svojih roditelja koji su revakcinisani, ne i drugih članova porodice (punoletna braća i sestre, bake ili deke). 

- Prihvataju se sve vakcine za koje je Agencija za lekove i medicinska sredstva R. Srbije potvrdila bezbednost, efikasnost i kvalitet i izdala dozvolu za upotrebu leka.

-U slučaju pozitivnog rezultata testa moguća je refundacija samo dela aerodromskih taksi (uslov avio kompanije) i jednog dela hotelskog smeštaja (iznos dostavlja ino partner)

 

Licima koja dolaze u Republiku Srbiju a nisu revakcinisani, dozvoljen je ulazak samo ako poseduju negativan PCR test ne stariji od 48 časova.

-     Državljanima Republike Srbije koji ne poseduju negativan PCR test, izdat od strane referentne laboratorije države iz koje dolaze određuje se mera karantina u kućnoj izolaciji u trajanju od 10 dana.

-     Državljani Republike Srbije koji ne poseduju negativan PCR test mogu se testirati na lični zahtev po povratku u Srbiju, te u slučaju negativnog testa mera izolacije prestaje da važi.

-     Negativan PCR test kao uslov za ulazak u Republiku Srbiju ne primenjuje se na maloletna lica starosti do 12 godina, ako roditelj, staratelj ili drugo lice koje je u pratnji deteta poseduje negativan PCR test, ukoliko je potreban.

-     Svi putnici koji nisu državljani Republike Srbije su u obavezi da prilikom ulaska u Republiku Srbiju prilože negativan PCR test.

PCR test u Republici Srbiji je moguće zakazati i preko sajta ezakazivanjepcr.euprava.gov.rs. Testiranje može da se zakaže za najviše pet članova porodice, ukoliko željena laboratorija prima više lica u istom terminu. Testiranje može da se zakaže za državljane Republike Srbije, strane državljane sa prijavljenim boravkom u Republici Srbiji i za strane državljane bez boravka (turiste). PCR testiranje na lični zahtev se plaća. Cena testiranja za građane Republike Srbije i strana lica sa prijavljenim boravkom u Republici Srbiji iznosi 9.000,00 rsd. Cena testiranja za strana lica bez prijavljenog boravka iznosi 18.000,00 rsd.

 

Ove odluke vlada su promenljive i u bilo kom momentu mogu biti suspendovane ili izmenjene.

 

 

USLOVI PLAĆANJA:

            Sve cene su izražene u eurima. Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu NBS. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan  je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

 

            Za rezervaciju je neophodna uplata avansa od najmanje 50% prilikom prijave (u slučaju da rezervacija nije potvrđena u roku od 48h ovaj iznos se vraća). Preostali iznos se plaća najkasnije 15 dana pre početka putovanja.

 

            Ove odredbe predviđene su Opštim uslovima putovanja 1 A Travel d.o.o. Usled promena na monetarnom tržištu agencija 1 A Travel d.o.o. zadržava pravo korekcije cena na neplaćeni deo aranžmana.

 

NAČIN PLAĆANJA:

·    Avansno u gotovini, platnim karticama, čekovima ili preko računa. 50% prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 15 dana pred put.

 

·    Čekovıma građana sa mogućnošću odloženog plaćanja na 6 meseci, bez uvećanja cene aranžmana u našim poslovnicama. Prilikom rezervacije se plaća avans od 50% od ukupne cene aranžmana gotovinski, a ostatak čekovima u jednakim mesečnim ratama svakog 10, 20 i 30-og u mesecu.

 

·    Platnım kartıcama (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)

 

·    Plaćanje na rate bez kamate kreditnim karticama Banke Intesa (do 6 rata). Prilikom rezervacije se plaća avans od 50% od ukupne cene aranžmana gotovinski, a ostatak na rate.

 

VAŽNE NAPOMENE:

       Popusti za decu važe u pratnji minimum dve odrasle osobe, osim ako je drugačije naznačeno u cenovniku.

       Pomoćni ležajevi u sobama u kojima je moguć smeštaj za više od dve osobe mogu biti i fotelja ili sofa na razvlačenje manjih dimenzija od standardnog ležaja.

       Oznaka kategorije hotela u programu zvanično je utvrđena i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora i ino-pratnera. Eventualne naknadne promene koje nisu poznate organizatoru ne mogu biti relevantne. Broj zvezdica u našoj brošuri hoteli nose po zvaničnoj nacionalnoj turskoj kategorizaciji.

       Raspodelu soba u hotelu vrši recepcija po dolasku. Agencija 1 A Travel proslediće Vaše zahteve i želje, ali nije u mogućnosti da garantuje za iste (spratnost, pogled, tip ležaja, tačno određena lokacija u okviru hotelskog kompleksa i slično, udaljenost od plaže, restorana itd., ukoliko u ponudi nije tačno i konkretno istaknuta vrsta i tip sobe). Slike soba u katalogu i na sajtu su date radi informacije. Većina hotela ima nekoliko vrsta soba, tako da smeštaj u hotelu ne mora biti u sobi sa slike. Smeštaj je u standardnim (dvokrevetnim) sobama, osim ako nije drugačije naglašeno.

       Sve sobe u svim hotelima u Turskoj u ponudi 1 A Travela su klimatizovane. Međutim, sistem klimatizacije je različit i zavisi od politike hotela i sezone. U pojedinim hotelima sobe nisu klimatizovane 24 časa dnevno. Hotelijeri zadržavaju pravo da u zavisnosti od vremenskih uslova klimatizaciju ograniče na određeni broj sati dnevno.

       Određeni broj hotela ima u ponudi sobe sa pogledom na more po posebnoj ceni ili uz odgovarajuću doplatu. Samo u tim hotelima 1 A Travel može garantovati smeštaj u sobi sa pogledom na more. U drugim hotelima takve sobe se dobijaju na upit i ne mogu se garantovati. Treba imati u vidu i činjenicu da su za hotele u Turskoj birana takva arhitektonska rešenja i oblici (lučni ili trouglasti) da što više soba bude okrenuto ka moru. Samim tim, sobe za koje je naglašeno da imaju pogled na more, u većini slučajeva imaju bočan pogled na more, ne direktan. Sobe sa francuskim ležajem postoje u određenom broju većine hotela i njihovo dobijanje se ne može garantovati. Određeni broj hotela u svom sastavu ima deo soba u okviru glavne zgrade, drugi deo u klubu ili aneksu. Ako je cenovnikom naglašena lokacija sobe, onda je ona garantovana, ako nije, onda se ona ne može garantovati i važi pravilo "Run of house", odnosno recepcija određuje lokaciju sobe prema raspoloživosti u trenutku stizanja gostiju.

       Predviđen ulazak u hotelske sobe je posle 14h prvog dana, a napuštanje soba poslednjeg dana najkasnije do 12h. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu nakon definisanog vremena iziskuje dodatna plaćanja koja se vrše direktno na recepciji hotela.

       U svim hotelima usluga je po principu samoposluživanja-izbor više jela po hotelskim terminima, osim ako nije drugačije navedeno i ugovoreno. Hotelsko pravilo je da se usled nedovoljnog broja putnika u nekim periodima servira meni, umesto švedskog stola, što ne utiče na kvalitet pružene usluge.

       U slučaju večernjih i noćnih letova, u zavisnosti od raspoloživosti i dozvola avio kompanije, obrok u avionu zamenjuje obrok u hotelu. U slučaju kasnog večernjeg leta i stizanja u hotel nakon završene večere, prvi obrok je u avionu i većina hotela u tom slučaju ne služi večeru i ne nadoknađuje obrok poslednjeg dana. Sadržaj All Inclusive usluge, različit je od hotela do hotela i gosti počinju sa korišćenjem usluge od momenta prijave u hotel, a završavaju sa uslugom All Inclusiva prilikom odjavljivanja iz hotela, pa samim tim nije određena usluga kojom počinju i završavaju boravak, jer se uključuju u All Inclusive koncept hotela.

       Dress code je obavezan za vreme obroka u svim hotelima (zabrana ulaska u kupaćim kostimima i šorcu, formalan način oblačenja).

       Organizator putovanja zadržava pravo mogućnosti izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu) u zavisnosti od objektivnih okolnosti.

       Vreme trajanja transfera od aerodroma u Bodrumu do hotela, zavisi i od broja putnika koji imaju transfer do različitih hotela u istoj regiji.

       Svaki putnik je u obavezi da poseduje ispravnu putnu ispravu i dužan je da prilikom prijave na putovanje u prodajnom mestu dostavi broj pasoša. Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Agencija ne ceni validnost putne isprave, ne snosi odgovornost za validnost iste i nije odgovorna u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku prelazak. U slučaju ne dobijanja vize smatra se da je putnik odustao od putovanja, a troškovi na ime odustanka se naplaćuju prema Opštim uslovima putovanja.

       Vremena leta su podložna izmenama u zavisnosti od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost beogradskog i odredišnog aerodroma) koji u letnjoj sezoni mogu biti otežani. Vreme leta se potvrđuje dva dana pred put i o njemu se putnici potom i obaveštavaju. Vreme leta za povratak se putnicima saopštava od strane predstavnika lično, ili putem oglasne table, najčešće jedan dan pre povratka. Molimo putnike da sva vremena provere u agenciji ili sa agencijskim predstavnikom. Cena putovanja se obračunava po broju ostvarenih noćenja. Kao početak aranžmana računa se trenutak poletanja iz Beograda, a kao kraj aranžmana poletanje iz Turske. Agencija je u obavezi da ova poletanja obavi u danima navedenim u programu. U broj dana naveden u programu su uračunati prvi (dan polaska) i poslednji dan (dan povratka). Svi datumi polaska i povratka su upisani u tabelama cenovnika. Na čarter letovima ne postoje klase sedišta kao na redovnim linijama. Nije moguće unapred rezervisati određeno sedište u avionu.

 

Dokumentacija za putovanje (vaučeri i avio karte) preuzima se u agenciji, 2 dana pre datuma polaska.

 

       Putnici mogu nositi do 23 kg prtljaga koji se predaje prilikom čekiranja i jednu torbu kao ručni prtljag. U ručnom prtljagu nisu dozvoljene makazice, manikir setovi i drugi oštri metalni predmeti, kao ni bilo koja vrsta tečnosti, što je propisano pravilima reda i poslovanja svih avio kompanija. Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za izgubljeni, oštećeni ili ukradeni prtljag. Sva svoja prava u vezi sa prtljagom koji je izgubljen ili oštećen, putnik ostvaruje obraćajući se direktno prevozniku ili pružaocu usluge smeštaja, prema međunarodnim ili domaćim propisima i važećim uzansama.

       Osoblje avio-kompanije ima pravo da po sopstvenoj proceni ne dozvoli ukrcavanje trudnici, osim ako ona ima potvrdu od lekara kojom se potvrđuje da je sposobna za let avionom. Te potvrde imaju rok važenja, pa na to treba obratiti pažnju kako prilikom polaska na put, tako i prilikom povratka.

       Organizator nije odgovoran za realizaciju fakultativnih lokalnih izleta u organizaciji ino-partnera.

       Predstavnici i autobusi za transfer 1 A Travela čekaju putnike na aerodromu u Turskoj i imaju oznake agencije radi lakšeg prepoznavanja. Propisi vodičima ne dozvoljavaju okupljanje grupe u aerodromskoj zgradi, tako da se putnici sačekuju neposredno po izlasku iz zgrade. Zbog velikog broja hotela i putnika, ponekad nije moguće da vodič sve putnike isprati do recepcije. Vodič obilazi sve hotele u roku od 48 časova po dolasku. Na oglasnoj tabli, putem info pisma, ili na drugi način vodič će ostaviti svoj broj telefona i informisati putnike o vremenima info-sastanaka i izleta. U slučaju bilo kakvog problema mole se putnici da o tome obaveste predstavnika na prvom info-sastanku ili telefonom prvih dana boravka, da bi se na to moglo reagovati. Reklamacije zbog problema za koje agencija sazna poslednjeg dana boravka ili po povratku putnika neće biti razmatrane.

       Minimalan broj za realizaciju putovanja je 100 putnika. Za polaske u kojima je prijavljen manji broj putnika od minimalno predviđenog, organizator putovanja ima pravo prebacivanja putnika na direktan let ili preko drugih aerodroma.

       U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo otkaza putovanja o čemu je dužna da putnika obavesti minimum 5 dana pre polaska.

       Cene se mogu korigovati shodno Opštim uslovima putovanja, a u slučaju promena na monetarnom tržištu ili promene tarifa prevoznika.

       1 A Travel d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

       1 A Travel d.o.o. zadržava pravo promene redosleda sadržaja programa usled vanrednih okolnosti na koje nije mogla uticati.

Opisi i fotografije smeštajnih kapaciteta nalaze se na web sajtu www.1atravel.rs, kao i u katalogu agencije 1 A Travel, koji je sastavni deo ovog programa.

 

Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije 1 A Travel d.o.o. usaglašene sa YUTA standardom koji su sastavni deo ovog programa.

Molimo putnike da provere tačno vreme poletanja aviona dva dana pre polaska na putovanje.

Program putovanja br. 06 važi od 04.09.2021.

Katalog sa opisima hotela i cenovnik su sastavni deo ovog programa

Program putovanja važi uz Opšte uslove putovanja organizatora

1 A TRAVEL d.o.o., licenca broj OTP 78 /2020 kategorija A40

 

ISIS HOTEL GODDESS OF BODRUM
array(7) { ["post_type"]=> string(3) "any" ["posts_per_page"]=> string(1) "4" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["ignore_sticky_posts"]=> bool(true) ["meta_query"]=> array(3) { ["priority"]=> array(2) { ["key"]=> string(18) "onesystem_priority" ["value"]=> string(1) "1" } ["varminprice"]=> array(3) { ["key"]=> string(30) "onesystem_packageminorderprice" ["value"]=> int(0) ["compare"]=> string(1) ">" } ["minprice"]=> array(2) { ["key"]=> string(30) "onesystem_packageminorderprice" ["type"]=> string(7) "numeric" } } ["tax_query"]=> array(1) { [0]=> array(4) { ["taxonomy"]=> string(21) "onesystem_destination" ["field"]=> string(7) "term_id" ["terms"]=> string(7) "294,260" ["operator"]=> string(2) "IN" } } ["orderby"]=> array(2) { ["rand"]=> string(3) "ASC" ["minprice"]=> string(3) "ASC" } }
1 EUR = 117.5647 RSD