FORT ARABESQUE RESORT SPA & VILLAS

FORT ARABESQUE RESORT SPA & VILLAS

Lokacija

Nalazi se u mestu Makadi Bay, na svojoj privatnoj plaži, na oko 20km od Hurgade.

Opšti podaci

Hotel je otvoren 1997. godine a poslednji put renoviran 2013. godine. Čine ga četvorospratne zgrade i u ponudi ima oko 400 smeštajnih jedinica. Kompleks ima dva dela – Fort Arabesque Beach Resort & Spa i Fort Arabesque The Villas (samo za starije +16). Oba dela imaju svoju recepciju sa lobijem i restorane a kompleks funkcionise kao jedna celina (nema zabrane kretanja). Hotel je okružen prelepim baštama, nudi besprekornu uslugu a zbog bogatog i živopisnog podvodnog sveta predstavlja savršen izbor za sve ljubitelje ronjenja. 

Za decu tu je dečiji bazen. 

Plaža

Plaža ovog hotela je jedna od najlepših u regiji Crvenog mora i glavni je adut ovog hotela. Široka je 600m sa nekoliko mesta za snorkling (koralni greben sa živim, šarenim koralima i ribicama) ali i više obeleženih koridora gde može lepo da se uđe u more bez obuće za kupanje. Plaža je jako lepo uređena i na njoj se nalaze restoran, bar, toaleti, animacija za decu i odrasle, nekoliko sportskih terena. Gosti hotela mogu bez doplate da koriste suncobrane, ležaljke i peškire.

Smeštaj

Kompleks u ponudi ima 521 smeštajnu jedinicu i sve imaju balkon/terasu, klima uređaj, SAT LCD TV, sef, mini bar, ketler. 

Fort Arabesque Beach Resort & Spa:
Superior rooms su veličine oko 38m2, nalaze se na 2, 3 i 4 spratu i imaju direktan i bočni pogled na more.
Family rooms su veličine oko 43m2 (mogu imati 2 king size kreveta ili 1 king size krevet + 1 single krevet + sofa), imaju pogled na baštu ili bazen, nalaze se na prvom spratu.

Fort Arabesque The Villas je deo hotela kaskadno orijentisan, nekoliko redova sa vilama koje su povezane bazenom ali tako da svaka ima dovoljno privatnosti:
Vila swim up one bedroom je veličine oko 90m2 i sastoji se od dnevnog boravka i spavaće sobe, ima terasu i direktan izlaz na bazen. 
Vila swim up two bedroom je dupleks veličine oko 90m2 i sastoji se od dve spavaće sobe, dnevnog boravka, dva kupatila.

Plaća se: telefon, room service, mini bar, Wi-Fi internet.

Hrana i piće

Usluga u hotelu je Premium All InclusiveAll inclusive – doručak, ručak, večera (samoposluživanje – izbor više jela po hotelskim pravilima). U delu Fort Arabesque Beach Resort & Spa gostima su na raspolaganju restorani The Beach Resort Main Restaurant, La Piazza i Club 159 (uz doplatu). U delu Fort Arabesque The Villas gostima su na raspolaganju dva a la carte restorana – The Pavilion (doručak i večera) i Club 159 (restoran-bar, služi ručak i večeru), kao i La Piazza. 
Gostima su na raspolaganju barovi – Sunset Bar (West Bay), Beach Bar (Beach Resort), The Red Rocks (Beach Resort), Le Jardin (Beach Resort), Swim-up Pool Bar, Arena Bar, Windbreaker Bar (West Bay).

Usluga Premium All Inclusive u odnosu na All inclusive dodatno nudi:
– obroke u dva a la carte restorana – The Pavilion i Club 159, 
– uslugu Beach Service Plus – rezervaciju ležaljke i suncobrana po izboru sa mini frižiderom na plaži sa pićem, 
– besplatnu neograničenu upotrebu teretane, 
– besplatan internet u javnim prostorijama,    
– popust u Spa centru i 
– pripremu koktela sa premium lokalnim pićima.

Plaća se: Club 159 (osim za goste Fort Arabesque The Villas i za goste sa uslugom Premium All Inclusive), sveže ceđeni sokovi, uvozna alkoholna i bezalkoholna pića.

Hotel ima pravo da promeni detalje usluge u zavisnosti od sezone (vreme, sadržaj…).

Ostali sadržaji

Lekar na poziv, prodavnice odeće, kože i zlatare, bankomat, apoteka, frizerski salon, gift shop, servis za pranje i peglanje veša.

Sport i zabava

Hotel u ponudi ima četiri bazena od kojih se greje 1 deo za odrasle i 1 za decu, aerobik u vodi, stoni tenis, terene za tenis, sportovi na vodi, Wi-Fi internet (besplatan samo u lobiju).

Plaća se: teretana (besplatna za goste u delu Fort Arabesque The Villas), oprema za tenis, bilijar, internet (kartice su dostupne na recepciji, ne plaćaju gosti smešteni u Fort Arabesque The Villas).

Spa & wellness

Plaća se: sauna, masaže, aromatične masaže, talasoterapija, pilinzi i ostali tretmani za negu lica i tela.

Napomena


Hoteli imaju pravo promene pojedinih usluga, načina plaćanja istih, kao i perioda korišćenja sadržaja, promene koncepta all inclusive, i slično, a u skladu sa svojom poslovnom politikom, vremenskim uslovima i drugim relevantnim činiocima, te organizator putovanja za iste promene ne može snositi odgovornost.

HURGADA - EGIPAT

FORT ARABESQUE RESORT SPA & VILLAS
array(7) { ["post_type"]=> string(3) "any" ["posts_per_page"]=> string(1) "4" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["ignore_sticky_posts"]=> bool(true) ["tax_query"]=> array(1) { [0]=> array(4) { ["taxonomy"]=> string(21) "onesystem_destination" ["field"]=> string(7) "term_id" ["terms"]=> string(11) "276,277,318" ["operator"]=> string(2) "IN" } } ["orderby"]=> array(2) { ["rand"]=> string(3) "ASC" ["minprice"]=> string(3) "ASC" } ["meta_query"]=> array(2) { ["varminprice"]=> array(3) { ["key"]=> string(30) "onesystem_packageminorderprice" ["value"]=> int(0) ["compare"]=> string(1) ">" } ["minprice"]=> array(2) { ["key"]=> string(30) "onesystem_packageminorderprice" ["type"]=> string(7) "numeric" } } }
1 EUR = 117.0802 RSD