SPECIJALNE PONUDE
CENOVNICI
  Za više informacija i rezervacije pozovite

 Beograd 011 - 334 90 45 
 Novi Sad 021 - 539 911 
 YUBC 011 - 312 24 94 
 Lazarevac 011 - 4113 799 
 Kragujevac 034 - 6100 600 
 Niš 018 - 5121 09 
Pretraga Porodični hoteli Rani booking Avio karte Uslovi putovanja Prodajna mesta O nama Kontakt 
TURSKA - ISTANBUL
» Galerija (7)
Istorijski Grad Budućnosti :
Prostor na kome se danas nalazi Istanbul vekovima je bio poseban izazov za sve velike sile, od stare Grčke, preko Rima i Vizantije pa sve do velikog Otomanskog carstva. Grad koji izlazi na Mramorno more, spaja istok i zapad preko Bosforskog moreuza i zahvata dva kontinenta, oduvek je bio značajna strateška tačka u ovom delu sveta i važna raskrsnica puteva koja spaja istok i zapad.
Zato i ne čude mnogobrojni kulturno-istorijski spomenici koji predstavljaju blago ovoga grada. Ostaci građevina velikih sila koje su prošle kroz ovaj grad i dalje se mogu videti na svakom ćošku. Sam grad dobio je na značaju kada je rimski car Konstantin rešio da prestonicu carstava preseli u Bizant, kako se tada zvao Istanbul. Od tada ovaj grad dobija na važnosti i postaje ono što je vekovima bio na mapi sveta-centar vojne i trgovačke moći. Najpre je bio državni i duhovni centar Vizantijskog carstva , da bi ga posle godina opsade i bezbroj pokušaja preuzele Osmanlije i od njega napravile svoju prestonicu i centar velike Otomanske imperije.
Istanbulu je, zahvaljujući značajnom geografskom položaju na Bosforu, predodređeno da bude veliki grad. Iako je izgubio status prestonice, Istanbul je ostao najveći i najznačajniji grad u Turskoj. Danas je metropola sa preko 14 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta.
Središte mu je veliki trg Taksim. Istanbulska 'Knez Mihajlova' je ulica Istiklal nešto uža ali svakako duža od našeg `Kneza`.
Dok je u starom delu grada kraj Kapali Čaršije većina žena obučena u tradicionalnu odeću, iako neskrivenog lica kao u arapskim zemljama, šetajući se Istiklal Cadesi pešačkom zonom, primetićete kako se ovde ni po čemu ne razlikuju od žena bilo kog drugog evropskog grada.
Najbolji i najlakši način je da ga istražite šetajući, a da bi ste došli do drugih krajeva grada možete koristiti gradski transport, bus, taksi ili dolmuš (mini bus), tramvaje i metro. Istok i zapad, Evropa i Azija, hrišćanstvo i islam nigde nisu tako savršeno ispreplitane kao u Istanbulu. Aja Sofija, Plava i Sulejmanova džamija, Topkapi i Dolmabahče palata, stari bazari i crkve su deo raskošnog kulturno istorijskog nasleđa koji sa tirkiznom vodom Bosfora kreiraju veličanstven pejzaž. Moderni kvartovi sa restoranima, barovima i diskotekama čine Istanbul gradom koji nikad ne spava.
Grad koji ne spava, primamljiv za stare i mlade, za ljude koji vole istoriju, one koji se pronalaze u novim stvarima i visokoj modi, ostaviće Vas bez reči i u Vašem sećanju će ostati jako dugo, toliko da poželite da se vratite. Jer Istanbul i deluje tako na ljude, uvek se vraćaju da vide već viđeno, a opet nešto novo što su možda propustili prošlog puta.

Napomena: Individualni Aranžmani - Datumi I Cene Nisu Fiksni Jer Su Vezani Za Redovne Letove Avio Kompanija :

SPECIJALNA PONUDA - ISTANBUL
HOTELI - ISTANBUL
RADISSON BLU PERA
 
KATEGORIJE HOTELA
GRADOVI - TURSKA
ANKARA
ALANJA
ANTALIJA
BELEK
KEMER
SIDE
IZMIR
DRUGE DESTINACIJE
EGIPAT
TUNIS
AVIO KARTE
EMIRATI
GRČKA
HOLANDIJA
SLOVENIJA

KONTAKTIRAJTE NAS   RADNO VREME   INFORMACIJE O LICENCI
1 A Travel D.O.O.
Kondina 20
11000 Beograd

Tel  : +381 (11) 3349 045
Fax : +381 (11) 3349 534


E-mail: info@1atravel.rs

Ponedeljak - Petak : 08:00 - 21:00
Subota : 09:00 - 18:00
Licenca "A" Ministarstva
za Turizam br. OTP 278/2010
TourTech (2009)